Kisah Pertama Di Alam Perkahwinan

Dekat-dekat musim cuti sekolah ini, sudah tentu ramai yang akan mendirikan rumah tangga. Atau bahasa mudahnya, berkahwin. Tetapi adakah anda sudah bersedia untuk menempuhi malam pertama di alam perkahwinan?

Macam mana malam pertama pengantin baru nanti? Akan rasa berdebar, macam mana mahu mulakan malam pertama selepas kahwin selepas sah menjadi suami isteri nanti?

Jom ketahui serba sedikit mengenai tips malam pertama.

Sebelum itu, mohon izin maklumkan, jika anda bakal kahwin orang Selangor, jemput baca tentang permohonan dan borang nikah Selangor melalui NCR JAIS online.

Debaran malam pertama pengantin selepas kahwin

Setelah sekian lama berdikit-dikit mengikuti cara simpan duit untuk kahwin, kini ia sudah menjadi realiti. Pasangan yang halal sudah ada depan mata.

Sudah tentu malam pertama merupakan malam yang dinantikan dan akan menjadi kenangan buat pasangan suami dan isteri. Debaran pastinya hadir tidak kira pada pengantin lelaki mahupun wanita. Tetapi tentunya, pengantin wanita lebih merasai debarannya, bukan?

Keyakinan dan kepercayaan yang hadir sewaktu melayari bahtera pada malam pertama sudah tentu akan membangkitkan lagi kemesraan hubungan anda berdua. Selain itu, ia sudah tentu akan dapat menyingkirkan rasa janggal pada malam tersebut.

Dalam perkongsian artikel kali ini, akan memberikan beberapa petua malam pertama buat pasangan pengantin baru. Teruskan membaca, okay?

Tips malam pertama di alam perkahwinan
Berikut adalah beberapa langkah atau tips malam pertama untuk pengantin baru, yang boleh anda dan pasangan lakukan.

Antaranya:

Pasangan suami isteri, pastikan dapat rehat yang mencukupi
Biasanya dalam tradisi budaya Melayu, selepas majlis pernikahan akan berlangsungnya hari persanding pada hari yang sama. Namun, terdapat juga majlis yang melakukan majlis persandingan keesokan harinya.

Ini belum termasuk sesi bergambar atau majlis persandingan sebelah lelaki, yang adakalanya dilakukan secara terus menerus jika pasangan adalah berasal dari negeri yang sama. Ya! Majlis perkahwinan adalah perkara yang memenatkan. Ini belum kira masa dengan penat ketika membuat persiapan.

Jadi sudah tentu anda memerlukan rehat yang cukup.

Sebaiknya, beberapa hari sebelum majlis pernikahan dan perkahwinan, dapatkanlah rehat yang mencukupi. Kalau boleh minta bantuan untuk persiapan majlis anda, mohonlah bantuan.

Pastinya rakan atau ahli keluarga sudi untuk membantu.

Pakej Majlis Perkahwinan Nikah Sanding Di Shah Alam

Pakej Nikah Sanding 2022/2023/2024 | 2000,1500 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin Dan Bertunang , Pakej Majlis Perkahwinan Nikah Sanding Di Shah Alam

Pakej Majlis Perkahwinan Nikah Sanding Di Shah Alam. Melangkah masuk ke dalam dewan yang berkonsepkan laman, anda pasti terpesona dengan hiasan bunga-bungaan yang cantik dan segar disusun atur dan memenuhi sekitar luar kawasan dewan.Diikuti dengan dekorasi pelamin yang indah dan memukau pasti memikat hati serta limpahan lampu chandelier yang memancar indah ruangan dewan,hiasan bunga di laluan mempelai,hamparan permaidani merah,penggunaan set meja makan dan kerusi chiavari menyerlahkan lagi ciri-ciri modern Inggeris dan ekslusif yang ditampilkan.

Suasana yang sangat menyenangkan Majlis Perkahwinan & Pernikahan.hiasan bunga di laluan mempelai,hamparan permaidani merah,penggunaan set meja makan dan kerusi chiavari menyerlahkan lagi ciri-ciri modern Inggeris dan ekslusif yang ditampilkan.Jangan lepaskan peluang untuk mengadakan majlis pernikahan anda dalam suasana penuh eksklusif di venue kami

Jangan lepaskan peluang untuk mengadakan majlis pernikahan anda dalam suasana penuh eksklusif di venue kami dengan harga pakej di sediakan untuk jangkamasa *6jam* setiap 1 sesi ( Sesi Pagi dan Sesi Malam ) Harga pakej bermula *RM8900*

Jangan tunggu lagi kerana slot pakej perkahwinan kami terhad. Tempah sekarang sebelum terlambat.

Dewan Pilihan Kuala Lumpur / Selangor

Connerstone KL
GlassHouse Seputih
Dewan Astana Pengantin
Kenanga Hall Jalan Pudu
Forest Valley Hall
IDCC Shah Alam
Event Space Shah Alam
ICCC Shah Alam

Dewan Pilihan Damansara / Subang
NEO Garden Hall

Kelab Golf Resort / Bungalow
Monterez Golf Club

Dewan Pilihan Lain
Taman Ekuestrian Putrajaya
Dewan Lkim Puchong
Dewan Sri Warisan Bangi
Laman Pengantin Desa Bayu Klang
Dewan Kosmos Bukit Jelutong

Pengantin baru mesti segarkan diri
Tidak kira sama ada malam pertama anda berlaku selepas majlis pernikahan atau selepas majlis persandingan (kalau majlis persandingan berlangsung pada hari yang sama), perkara yang perlu anda lakukan sebelum menempuhi malam pertama adalah menyegarkan diri anda.

Bagaimana caranya? Mandi. Takkanlah anda mahu bersama pasangan saat badan anda tidak segar, berpeluh dan mungkin berbau.

Jadi petua ini sudah tentu dapat membantu mengembalikan kesegaran. Lagi bagus kalau anda memakai sedikit bauan wangi.

Dari malam sampailah ke pagi. Tetamu datang bukan nak jamu mata tapi nak jamu perut. Rasa penat memandu ke majlis anda terus hilang disaat menjamah Menu Katering. We’re the best caterer yang pakar dalam masakan!.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top

As salam, Kami Menyediakan Pakej Kahwin/Katering Lengkap di KL,Selangor, N9 & Melaka. Boleh share detail utk memudahkan urusan 👇